Plánujete rodinou dovolenou a řešíte, kde najdete nejlevnějsí parkování? Letiště Praha si totiž účtuje nehorázné poplatky a vy nemáte náladu utratit několik tisíc korun jen za to, že si u nich odstavíte auto. Východisko vám pomohou najít online srovnávače parkingu v impulsních lokalitách. Fungují na podobném principu, jako když hledáte nejvýhodnějšího mobilního operátora nebo dodavatele elektřiny. Udělejte si jasno v parkovací nabídce a využijte shrnutí klíčových údajů o privátních parkovištích k vašemu prospěchu.

Pro koho je nejlevnější parkování mimo areál letiště Praha

Auto potřebují na území hlavního města zanechat především ti, kteří sem kvůli odletu dojíždějí ze vzdálených koutů republiky. Doprava vlastním vozem se oproti cestování autobusem či vlakem vyplatí vícečetným rodinám a skupinám přátel. Když nebudeme lpět na zápočtu amortizace, vychází takováto automobilová expedice na cenu pohonných hmot a parkovného.

To nejlevnější parkování v blízkosti letiště v Praze nabízí právě internetové srovnávače, čímž odpadá pracné poptávání každého parkingu zvlášť. Kromě ceny evidují srovnávače také kvalitu doplňkových služeb jako například hlídané stání nebo odvoz k letištním terminálům. Dalším pozitivním zjištěním pro koncového spotřebitele je konkurenční boj jednotlivých soukromníků. Díky němu se stále zlepšuje servis odstavných ploch, aniž by stoupaly taxy.

Co vám hrozí, když rezignujete na dopravu vlastním autem

I to nejlevnější parkování v okolí letiště Praha odpadá, když si naplánujete cestu do stověžaté matičky veřejnou dopravou. Ve všech městech jsou k dispozici železnice a přesuny rychlíkem bývají leckdy skutečně rychlejší než jízda po dálnici. Kromě toho se člověk může ve vlaku vyspat nebo jen tak relaxovat. Přímo na hlavním nádraží v Praze pak navazuje autobus aerolinek, který zájemce doveze až k terminálu. Speciální jízdenka na tento kombinovaný spoj se dá koupit přímo u Českých drah za zvýhodněnou cenu. Pokud si tedy nesbalíte moc těžké kufry, zdají se koleje zajímavým nápadem.

Problémy se vynoří až v momentě, když se vlak zasekne na trati. To vám pak ujede letištní autobus a jen kvůli vaší maličkosti bohužel nepočkají ani s odletem. O podobné dobrodružství se dokáže postarat i opožděné zpáteční letadlo. Zvlášť nepříjemné situace pak nastávají v zimních měsících, když přiletíte vyhřátí a opálení, abyste několik hodin mrzli na nejrůznějších zastávkách po cestě domů. Někdy nezbývá nic jiného, než se usadit v letištní restauraci, konzumovat a čekat, než dorazí partner či soused vozem, aby vás zachránil.

Tohle si pohlídejte, ať vás nejlevnější parkování nepřijde draho

V okolí letiště Praha využijte k úschově vozu pouze oplocený parking, který je střežen kamerami i lidskou obsluhou. Také si ověřte, zda se majitel parkoviště pojistil pro případ, že by došlo k poškození nebo odcizení vašeho auta. Důležitým kritériem pro výběr nejlevnějšího parkování u letiště je na území Prahy též služba řidiče, který si od vás převezme auto u terminálu. Když se vrátíte, tak vás s vozem zase očekává. vy si jen, i před letištní budovou nastoupíte a můžete  jet domů. Dbejte, ať je přeprava na bývalé ruzyňské letiště a zpět zahrnutá do konečného parkovného.

Nyní už si dokážete zajistit to nejlevnější parkování u letiště v Praze během několika minut. Srovnávače jsou velmi intuitivní a pokud budete mít zájem o nadstandardní péči, můžete si objednat i servis a čištění vozu, zatímco budete pryč. Pokud jste už skrze online srovnávače parkovali, sdílejte vaše dojmy v komentářích pod článkem.

Stanislava Malínková