Z hromadného uživatelského průzkumu kupodivu nevzešel jednoznačný vítěz mezi kryty na mobil. Iphone 7 tak můžete bez obav zavinout třeba do luxusní kůže, která se umístila jako dotykově nejpříjemnější materiál. Její prestižní vzhled bude nejspíš tím hlavním výběrovým kritériem pro top manažera. Z hlediska maximální bezpečnosti přístroje vám zase nejlépe poslouží vyztužený plast s vnitřním polstrováním a přesahem přes displej. Pro outdoorové aktivity, kde hrozí promoknutí, bude dobrou volbou i případná vodotěsnost krytu. Záleží zkrátka na prostředí, kde trávíte svůj čas. Projděte si nejdůležitější info, ať máte z mobilní ochrany co největší prospěch.

Hlavní důvod pro investici do krytu na mobil

Iphone 7 už řadíme mezi poměrně drahé přístroje, které si většina z nás nechce při prvním nechtěném upuštění rozbít na padrť. Pár stokorun, které obětujeme za ochranný kryt, udrží náš mobil v bezpečí při většině běžných nárazů. Také se ho pak nemusíme bát odložit třeba na drsný beton, protože se díky krytu nepoškrábe, což by mu u případného prodeje zbytečně snižovalo cenu. Není nutné utrácet hned za “imigovku” z pravé kůže. Bohatě stačí obyčejný silikonový kryt na mobil odhadem za 150 korun. Iphone 7 za několik tisíc nám v něm bude spolehlivě fungovat po celou dobu své životnosti.  

Z jakých materiálů se dělají kryty na mobil

Rození ekologové mohou záda svého Iphonu 7 obalit krytem z biologicky odbouratelného materiálu, který je levný a kupodivu i hezký. Výrobci pamatují na jeho provedení v několika módních barvách. Univerzální volbu představuje silikonová ochrana smartphonu. Tento pryžový materiál se právem uplatňuje nejen u chytrého telefonování. Pro svou nezávadnost je žhavým favoritem také ve zdravotnictví a potravinářství. Podobnými vlastnostmi jako silikon disponují rovněž kryty na mobily z termoplastického polyuretanu – takzvaného TPU.

Máte-li svůj Iphone 7 kromě jeho primárních funkcí i na ozdobu, nejspíš vám učarují nevídané barvy a vzory tvrdých krytů z polykarbonátu. Milovníci přepychu zase ocení provedení z umělé kůže a pro ty nejnáročnější uživatele se pochopitelně vyrábí i pravé kožené “potahy”. Jak vidíme, nespočívá obtížnost nákupu mobilního kryty v nedostatku, či omezených možnostech, ale v nepřeberném množství variant. Nejjednodušší je řídit se při výběru svým životním stylem.

Top vychytávky, které na krytu na mobil oceníte

Až budete “oblékat” svůj nový Iphone 7, zvažte ochranu, kam se kromě telefonu vejde i pár mincí a platební karta. Přesně tak vypadá nejnutnější výbava na pochůzky ve městě.

Jednoznačně nejpopulárnějším extra prvkem na mobilních krytech jsou integrované stojánky. Takovýto obal nadchne všechny, kteří se připojují k síti hned po probuzení a nemají náladu držet v jedné ruce hrneček s kávou  a v druhé mobil. Zasouvací stojánek se samozřejmě hodí i kdekoliv jinde – ve vlaku nebo na stolku v restauraci – prostě všude, kde si potřebujete opřít telefon, abyste mohli sledovat displej a zůstaly vám volné ruce. Perfektní je tato úprava rovněž při natáčení a videohovorech.

Tak a teď už víte vše, co vám pomůže najít kryt na mobil přesně podle vašeho gusta. Bez ohledu na to, jestli vlastníte Iphone 7 nebo jiný typ telefonu, jděte vždy do krytů na míru. Univerzální pouzdra mnohdy  zakrývají některé vstupy, boční tlačítka nebo objektiv foťáku a kamery. A kdybyste si náhodou nevybrali mezi tisíci možnostmi, můžete si navrhnout vlastní design. “Prezervativy” nejen na Iphony 7 se dají potisknout prakticky čímkoliv. Budeme rádi, když se s námi podělíte v komentářích o vaši zkušenost s ochranou smártíků.

Stanislava Malínková