předehrávané 3. kolo  1. ligy kopané dorostenek

FC Slovácko – FC Viktoria Plzeň     6:0 (4:0)

V předehrávaném třetím kole první ligy dorostenek přivítalo Slovácko v Kněžpoli celek Viktorie Plzeň. V úmorném vedru vstoupily domácí hráčky do utkání aktivně, od počátku dobře kombinovaly, zatlačily soupeřky do obrany, ale chybělo přesnější zakončení. Nevyužity tak zůstaly příležitosti Bláhové v 6. i Střížové v 11.  Ve 12. zahrávaly hráčky Slovácka rohový kop a Tomečková na bližší tyči se trefila – 1:0. Úporně bránící Plzeň se dostala na dostřel branky Škrabalové jen jednou v 16., ale domácí brankářka byla na místě. Jinak se hrálo prakticky jen na polovině Plzně, dobrá kombinační hra Slovácka však dlouho ke gólům nevedla, šance Střížové, Korvasové, Tomečkové i Hanáčkové zůstaly nevyužity. Skóre se měnilo až ve 37., kdy se po rohovém kopu trefila Střížová – 2:0. Do konce prvního poločasu se stav měnil ještě 2x, když ve 40. se střelou zpoza vápna trefila Korvasová – 3:0 a ve 44. aktivní Střížová gólemdo šatny uzavřela účet prvního poločasu na 4:0.

Nástup do druhé půle se domácím vydařil. Ve 48. vyslala Ježková do útoku Střížovou, ta nechala za zády všechny soupeřky a krásnou přihrávkou vyzvala ke skórování Hanáčkovou. – 5:0. Hned v následujícím momentu se do šance dostaly hostující hráčky, ale Škrabalová byla proti. Od tohoto okamžiku se charakter zápasu poněkud změnil. Slovácko, snad pod dojmem náskoku, ztratilo pohyb a tím se i přestala dařit kombinace, naopak Plzeň přestala jen bránit a chtěla vstřelit alespoň čestný gól. Díky dobré hře v obraně domácích se jim to však nepodařilo. Naopak v 89. při závaru před brankou Plzně dostala míč od soupeřek přímo na nohu Nováková a pohodlně uzavřela skóre utkání na 6:0.

V dalším kole se dorostenky Slovácka utkají s celkem FK Pardubice, a to v sobotu 29.8. v 15.00 hod opět na hřišti v Kněžpoli.

 

Stanislava Malínková