Hledáte nejlepší aplikaci na angličtinu, abyste se mohli v tomto světovém jazyce neustále zdokonalovat? Dobře děláte! V dnešní globalizované společnosti je schopnost komunikovat v anglickém jazyce klíčovým prvkem úspěchu. A s rostoucí popularitou mobilních aplikací je jeho výuka stala přístupnější. Naučit se ho může s trochu snahy téměř každý. Podívejme se proto na ty z aplikací, které vám toho mohou opravdu hodně nabídnout. 

 

Nejlepší aplikace na angličtinu – progresivní forma výuky

Moderní aplikace určené k výuce angličtiny jdou nad rámec tradičních metod výuky. Znáte jména jako Duolingo, Rosetta Stone nebo Babbel? Možná ano. Každopádně jde o “přední hráče v oboru”. Takové, kteří už dávno využívají výhod umělé inteligence. Tento inovativní přístup umožňuje uživatelům učit se jazyk hravou formou, což zlepšuje motivaci a zapamatování nových slov a frází. Podobné moderní aplikace na angličtinu nabízejí personalizované studijní plány a možnost sledování pokroku, což usnadňuje uživatelům individuální přizpůsobení výuky svým potřebám a cílům.

Výhody v kostce:

  • Moderní aplikace na výuku anglického jazyka nabízejí inovativní přístup k výuce.
  • Interaktivní lekce, konverzační praxe a konverzace s rodilými mluvčími posilují komplexní učení.
  • Personalizované studijní plány a sledování pokroku umožňují individuální přizpůsobení výuky.
  • Duolingo, Rosetta Stone a Babbel patří ke špičce co do využití umělé inteligence.
  • Aplikace podporují hravou formu učení, zvyšují motivaci a zlepšují zapamatování nových vědomostí.

 

Jste začátečník? Nevadí!

Pro ty, kteří s výukou angličtiny teprve začínají, je klíčové najít takovou aplikaci, která pro ně bude optimálním výchozím bodem na jejich cestě k ovládnutí jazyka. Duolingo, se svým poutavým barevným rozhraním a interaktivními lekcemi, je pro začátečníky jako stvořené. Je zkrátka ideální. Znáte Memrise? Že ne? To je další skvělá volba, která spojuje výuku slovíček s vizuálními prvky, což usnadňuje zapamatování základní slovní zásoby.

Praktická výuka v každodenním životě – Rosetta Stone

Bez znalosti angličtiny je to v dnešním světě poměrně složité. Na tom se asi shodneme. Chcete nástroj pro praktickou výuku? Rosetta Stone, kromě toho, že patří mezi nejlepší aplikace určené k výuce anglického jazyka, vyniká také v poskytování praktických dovedností pro každodenní život. Lekce jsou navrženy tak, aby simulovaly běžné situace, což umožňuje uživatelům uplatnit své nově nabyté znalosti v reálném světě. Díky tomu se učí nejen gramatiku a slovní zásobu, ale také efektivní komunikaci a porozumění běžným každodenním situacím v cizím jazyce.

 

Aplikace pro profesionály pomohou v kariéře

Pokud hledáte kvalitní aplikaci na angličtinu, která by co nejvíce přispěla k rozvoji vaší profesní dráhy, měli byste se podívat na speciálně navržené platformy. Aplikace jako Business English by British Council či English for Legal Professionals poskytují lekce a slovník zaměřený na pracovní využití. Potřebujete se zdokonalit v odborných výrazech? Chcete dobře rozjet svoji kariéru? Máte příležitost! Tyto aplikace vám s tím pomohou:

  • Business English by British Council 
  • English for Legal Professionals 

 

Recenze mohou být k užitku

Zajímá vás, jak ostatní uživatelé hodnotí konkrétní aplikace na výuku anglického jazyka? Podívejte se na recenze na platformách jako Google Play nebo App Store. Uživatelské recenze často poskytují poměrně cenný pohled na to, jak aplikace fungují v reálných podmínkách a zda skutečně napomáhají vylepšit jazykové schopnosti.

Cenově dostupné

Jedním z klíčových faktorů při výběru aplikace na angličtinu může být cena. Duolingo nabízí základní lekce zdarma, zatímco aplikace jako Babbel nebo Rosetta Stone mohou přece jen vyžadovat nějakou tu investici. Je vždy důležité zvážit, jaký rozpočet jste připraveni věnovat své jazykové výuce. Kromě klasických placených verzí mnohé aplikace na angličtinu nabízejí také prémiové členství s rozšířenými funkcemi a obsahem. Při výběru vhodné aplikace je každopádně užitečné zhodnotit, zda vám její placená verze poskytuje takové výhody, které odpovídají vašim individuálním potřebám a cílům, které jste si stanovili.

Stručné shrnutí:

  • Duolingo poskytuje základní lekce zdarma, což je ideální pro ty, kteří se učí s omezeným rozpočtem.
  • Aplikace jako Babbel nebo Rosetta Stone mohou vyžadovat investici, avšak často nabízejí rozšířené výukové možnosti.
  • Při výběru vhodné aplikace byste měli vždy zohlednit vaše finanční možnosti a také případné výhody placených verzí.

 

Možnost výuky offline

Jste často offline? Pro ty, kteří cestují nebo nemají stálý přístup k internetu, je důležitou výhodou možnost práce offline. Tato funkcionalita kvalitních aplikací je často klíčová. Aplikace jako Duolingo a Memrise umožňují stahování lekcí pro pozdější použití bez připojení k internetu. Tato možnost nabízí uživatelům příležitost vzdělávat se kdekoli a kdykoli, což je výhodné zejména pro ty jedince, kteří se snaží integrovat jazykovou výuku do svého hektického životního stylu.

Komunikace s rodilým mluvčím

Aplikace, které podporují interaktivitu a komunikaci, mohou výrazně zlepšit schopnost mluvit anglicky. Například Tandem nebo HelloTalk, které jsme tu ještě nezmínli, patří k platformám, které umožňují uživatelům komunikovat s rodilými mluvčími a s dalšími studenty, což při výuce poskytuje autentický jazykový zážitek.

 

Neustálý pokrok

Pokud jde o budoucnost jazykových aplikací, máme se jistě na co těšit. S neustálým a často vcelku překotným pokrokem v oblasti technologií a samozřejmě i s rozvojem umělé inteligence můžeme očekávat, že se budou objevovat ještě efektivnější a spolehlivější metody výuky. Nové aplikace budou nabízet nekonečné možnosti pro zdokonalení našich jazykových dovedností.

Stanislava Malínková