Trápí-li vás vrásky v obličeji, jistě už víte, že nejefektivnější řešení, jak s nimi zatočit, nese název botox. Cena za aplikaci botulotoxinu se může na různých klinikách lišit. Jak ale poznat, zda se jedná o solidní podnik v případě, že poplatky se zdají být oproti konkurenci značně nižší? S jakými náklady za zákrok počítat, a co vše jejich výši ovlivňuje? Na všechny tyto otázky vám odpoví následující článek. Pokud hledáte způsob, jak se efektivně zbavit vrásek, a potřebujete zjistit, co vás to bude stát, pak se pusťte do čtení.

Botox – cena jedné aplikace

Poplatek za jednu aplikaci botulotoxinu v rámci redukce vrásek a vypnutí pleti se obvykle pohybuje v rozmezí od 500 Kč do 3.500 Kč. Ceník zákroku pro jednotlivé partie si vždy nastavuje každá klinika podle sebe, takže se tento údaj nedá stanovit obecně pro zařízení tohoto typu. Co mají ale všechna společné, jsou faktory, na jejichž základě se  výše daných poplatků určuje. Patří mezi ně:

  • míra spotřeby použitého materiálu
  • velikost ošetřené partie
  • renomé podniku a zkušenosti lékařů
  • náročnost zákroku a použitá technologie

Velikost ošetřované oblasti

Jedním z hlavních faktorů, který má podstatný vliv na výši ceny zákroku, je velikost ošetřovaného místa. Čím rozsáhlejší je oblast, tím větší je spotřeba botulotoxinu a tím časově náročnější je i samotná aplikace. Necháte-li si botoxem vyhladit vrásky na celém čele, zaplatíte pravděpodobně více peněz, než v případě odstranění pouze jemných vrásek kolem očí. Dobře si tedy předem rozmyslete, jak velký zásah skutečně potřebujete.

Počet aplikací

Vypnutí pleti pomocí botoxu není trvalá záležitost. Žádný odborník vám zatím není schopen nabídnout proceduru, která by vás vrásek zbavila jednou provždy. Avšak po jedné dávce botulotoxinu vydrží pokožka vypnutá 3 až 6 měsíců, což už je docela dlouhá doba. Budete-li na zákroky chodit pravidelně, po určité době se rovněž prodlouží intervaly mezi jednotlivými ošetřeními. Průměrně je tedy možné počítat se dvěma až třemi zákroky ročně a na základě toho je také možné odhadnout případnou výši investice do těchto zkrášlovacích procedur.

Zásadní kritéria pro správnou volbu kliniky

Při výběru podniku, kde budete chtít ošetření podstoupit dbejte především na to, jaké má reference. Na internetu je dnes už snadné prověřit hodnocení zákazníků. Stačí si například projít komentáře a recenze na sociálních sítích v profilu vybrané kliniky, nebo prohledat specializované portály zabývající se hodnocením společností poskytujících tento druh služeb. 

Nezapomeňte také porovnat za jaké ceny nabízejí tentýž zákrok různé společnosti. Pakliže bude některá z nich výrazně levnější, může to znamenat tři věci. Buď se jedná o novější kliniku, která si teprve dělá renomé a snaží se nalákat více klientů na nižší ceny, nebo se tím takový podnik snaží kompenzovat horší kvalitu služeb. V tom posledním případě to může být čistě konkurenční boj a klinika si záměrně takto nastavila dočasně nízké ceny, aby získala více pacientů.

Tak to by bylo k cenám za botox už opravdu vše. Nyní byste měli mít jasnou představu o tom, na čem závisí výše poplatků za zákrok. Zjistili jste, jaké jsou hlavní faktory, které výslednou cenu ovlivňují, a dozvěděli jste se, na základě jakých kritérií vybírat kliniku, kde proceduru podstoupit. Teď už jen stačí prozkoumat podniky ve vašem okolí a objednat se na první ošetření!

A jak se s prvními známkami pokročilého věku na vaši pleti vyrovnáváte vy? Považujete vrásky za přirozenou součást vašeho vzhledu, nebo jsou pro vás spíše důvodem frustrace? Nebojte se s námi podělit se o své názory a pocity v komentářích.

Stanislava Malínková