Ještě před několika málo lety, pokud jsme chtěli znát tajemství krásy celebrit, jsme museli čekat. A sice až  do chvíle kdy se ho podaří nějakému reportérovi vypáčit z hvězdičky, která se prochází na červeném koberci, nebo až investigativní novinář pronikne do středu nějakého zkrášlovacího týmu a prohlédne jeho triky; a pak o tom napíše reportáž. Nyní máme sociální sítě, kde provozovatelé estetických salonů snapchatují celé své procedury, ať již jde o microblading nebo různé injekční výplně.  Dříve exkluzivní se stalo masovým a je dobré vědět, jak celebrity klamou přírodu a stárnutí.A samozřejmě posoudit, zda by totéž nebylo vhodné i pro nás. 

 Tetované obočí hezčí než vlastní

Jednou z věcí, kterou osoby, jež jejich vzhled přímo živí, vyzkoušely a posunuly téměř k dokonalosti, je permanentní make up obočíV minulosti bylo možné vidět husté modré tetování, které časem přecházelo do zelené, linky. A protože permanentní make up je docela trvanlivou záležitostí, působilo to dojmem spíše odrazujícím, protože ne každému se chtělo podstupovat takové riziko. Jenže celebrity vytrvaly a díky jejich požadavkům jsou dnešní vytetovaná obočí, popř, řasy nebo permanentní make up rtů skutečnými uměleckými díly. 

Zjednodušeně řečeno – dnes se daří vytetovat klientům takové obočí, že zapomenou, že není jejich. A když si to přestává uvědomovat jejich majitel, co teprve jeho okolí (pokud si vás tedy neprohlíží z bezprostřední blízkosti a pomocí lupy). Všechny nedostatky a vedlejší efekty byly odstraněny. Dnešní permanentní obočí vypadají dokonale  co se týče odstínu, hustoty vlásků a celkového tvaru, ale přesto naprosto přírodně. 

Člověk – tvor vynalézavý 

Člověk je kreativní tvor a tatérky permanentního make upu stále přicházejí na nové a nové vychytávky. K tomu aby obočí bylo 3D, tedy aby vypadalo plasticky, využívají kombinaci různých odstínů základní barvy, můžeme říci, že si hrají s perspektivou. Dovedou vykouzlit obočí na “zelené louce” i pouze zkrotit a zahustit nedostatečné vlastní vlásky klienta. Používají k tomu různé techniky:

  • Vláskování. Jde o jednu z nejúčinnějších metod pro vytvoření vzhledu extrémně tenkých chloupků v oblasti obočí pomocí mikropigmentace. Jemné chloupky odborník nakreslí do tvaru, který si klient zvolil ve fázi skicování – předkresby kosmetickou tužkou. Vlasy jsou vykresleny způsobem, který co nejvěrněji napodobuje směr růstu vlasů a vytváří přirozený efekt. Jednotlivé chloupky a obočí jako celek vypadají jako skutečné, aniž by prozrazovaly přítomnost mikropigmentace.
  • Pudrovou techniku. Ta vytváří poloprůhlednou texturu obočí s jemnými stíny nebo zintenzivňuje jeho původní barvu a dodává mu více sytosti. Jako by se pod chloupky nastříkal trvalý „pudrový základ“. Takhle je možné doplnit chybějící části obočí, dodat řídkému nebo tenkému obočí hustý, upravený a objemný vzhled. Pigment se nanáší do horních vrstev pokožky snadno a bezbolestně a nebledne časem. Tento postup ​​lze použít jako samostatnou metodu mikropigmentace nebo v kombinaci s vlasovým microbladingem.

Co když to někdo pozná? 

Snaha o naprostou přirozenost je chvályhodná, ale tetované obočí může svou dokonalostí vzbuzovat oprávněnou závist a podezření, zda přírodě nebylo náhodou pomoženo. Je to stejné, jako když obarvením zintenzivníte svou přirozenou barvu vlasů – možná to není tak úplně přírodní, ale hezčí. Každopádně pokud takových vylepšení nemáte na sobě najednou deset, nemůže to být vnímáno jinak než jako plus. 

Co už je při udržování hezkého zevnějšku podle vás tak umělé, že to vadí? Kdy by měla žena začít s kosmetickými přikrašlováním a v kterém věku by toho měla nechat? 

Stanislava Malínková