2. kolo ligy dorostenek:

FK Teplice – 1. FC Slovácko  0 : 12 (0 : 4)

V dalším zápase naše dorostenky zajížděly na sever Čech, kde se jim postavily domácí hráčky Teplic. Od začátku to byl jednoznačný zápas, v prvním poločase ještě ale domácí hráčky měly dostatek sil na to narušovat nám kombinaci ve středu pole. I přesto jsme so svojí aktivitou a agresivním napadáním vytvořily dost šancí a 4 z toho v 1 půli proměnily – celé to odstartovala agilní Střížová, která během minuty 2x rozvlnila domácí síť, do poločasu se prosadila ještě Ježková a hattrick zkompletovala Střížová. Další šance zůstaly nevyužity a do šaten se šlo za stavu 4:0 v náš prospěch.

Do druhé půle jsme šli s cílem hru co nejvíce zjednodušit směrem k brance soupeře a dostávat se tak jednodušeji za obranu soupeře, hned po dvou minutách z takové akce skórovala Polášková a odstartovala tak ve druhém poločase kanonádu. Skóre se zastavilo až na cifře 12. Za rozhodnutého stavu holky po dojmem vysokého vedení některé akce přehrávaly a místo zakončení volily přihrávku na hůře postavenou spoluhráčku. Do konce však udržely koncentraci a kromě jedné šance soupeře, kterou zlikvidovala Stašková v bráně, tak soupeře k ohrožení brány nepustily. Zaslouženě si tak připisují další 3 body do tabulky a stále se drží bez ztráty bodu a než obdržené branky na špici tabulky.

Hodnocení trenéra: 

Jednoznačný zápas od začátku do konce. Před začátkem jsme věděli, že je třeba do zápasu vstoupit koncentrovaně a nepodcenit žádný souboj. To holky do puntíku plnily celý zápas a jsem rád, že jsme opět odehráli zápas s čistým kontem a naopak vepředu jsme byli produktivní. Soupeře jsme svým agresivním pojetím často nutily k chybám a vytvářely si jasné šance, velké množstvi jsme jich ještě neproměnili. Teď máme 3 týdny volno, pak nás čekají další těžké zápasy, na které se chceme co nejlépe připravit.

Stanislava Malínková