1. kolo  1. ligy kopané dorostenek

1. FC Slovácko – FK Pardubice 3:0 (0:0)

V dalším zápase I. ligy dorostenek přivítala děvčata ze Slovácka  na domácím hřišti v Kněžpoli soupeřky z Pardubic. A přesto, že do utkání šlo Slovácko jako favorit, jednoduché to nemělo.Nadšeně bojující Pardubice měly z počátku více ze hry, domácím chyběl rychlejší pohyb, důraz a kombinace. Pardubice měly ve 12. blízko k vedení. Hýlová šla sama na branku, ale Škrabalová výborně zasáhla. Následně na druhé straně únikla domácí Střížová, ale nedokázala trefit branku. Hráčky Slovácka se postupně dostávaly více do hry, začaly si vytvářet šance, ale koncovka byla žalostná. Ve 27. se neprosadila Střížová, na druhé straně měly ve 32. , po chybném rozehrání Škrabalové, šanci Pardubice, ale rovněž nedokázaly dát gól. Domácí  hráčky mohly  jít do vedení ve 39. . To byla faulována v pokutovém území Střížová, ale nařízený pokutový kop bohužel Ohlídalová neproměnila. Do konce poločasu se ocitly ve velkých šancích ještě Nováková (ve 40.) a Střížová (ve 41.), ale do šaten hráčky odcházely s nulou na kontě, takže spokojenější s průběžným stavem byly Pardubice.

Nástup do druhé půle připomínal začátek utkání. Pardubice měly mírnou převahu v poli, zahrozily v 56., kdy po rohovém kopu těsně minuly branku Slovácka. Domácí hráčky se dočkaly v 59. To Ježková vyslala do úniku Střížovou a její centr usměrnila do branky Nováková – 1:0.  O pět minut později si Slovácko akci zopakovalo jako přes kopírák, jen na začátku byla Jonášová a na konci Hanáčková – 2:0. Pak už měly domácí hráčky, i přes enormní snahu Pardubic dát gól , hru pod kontrolou. Definitivní konec snaze Pardubic pak učinila v 80. Tomečková, která důsledným napadáním vybojovala na protihráčce míč a nedala jinak výborné Beránkové v brance Pardubic šanci – 3:0. Ještě v 88. střílela Střížová, ale přes velmi dobrý výkon ji v tomto zápase vstřelení branky nebylo souzeno. Děvčata ze Slovácka získala další tři body s nelehkým soupeřem a zůstávají bez obdržené branky v popředí tabulky.

Hodnocení trenéra:

Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas s houževnatým soupeřem, což se bezezbytku potvrdilo. Začátek obou poločasů byl soupeř o něco aktivnější a přesnější v kombinaci, holky sice spoustu míčů získaly, ale hned vzápětí o ně znovu přicházely kvůli komplikovaným řešením, a proto to byl spíše boj ve středu pole než kombinační fotbal. Od 20. minuty obou poločasů jsme začali být aktivnějším týmem, jako bychom se vyrovnali s agresivitou soupeře, v první půlce naše šance ke gólu ještě nevedly, ve druhém poločasu jsme se díky 2 unikům a přihrávkám před prázdnou bránu od Sabči Střížové dostali do trháku, který jsme 10 minut před koncem potvrdili dobrým napadáním. Jsem rád, že holky zvládly takto náročný duel s velmi nepříjemným soupeřem, pochvalu zaslouží za bojovnost a zodpovědnost po celých 90 minut, na druhou stranu se v naší hře objevilo dost nedostatků, na kterých je potřeba zapracovat.

Stanislava Malínková