FC Slovácko : Slovan Liberec 0:1 (0:1)

K domácímu utkání proti Liberci nastoupily hráčky Slovácka v Kroměříži. Začátek utkání domácím hráčkám vůbec nevyšel. Ve 3. minutě utkání nejprve osamocená hráčka Liberce z velkého vápna trefila břevno domácí brány. Bohužel ani tento okamžik domácí tým neprobudil. V 6. minutě utkání se do vedení dostaly hráčky Liberce, které využily několika chyb v defenzívě Slovácka.  Po obdrženém gólu se hra domácího týmu mírně zlepšila. Slovácko převážně drželo míč na svých kopačkách, ale do velké šance se nedostávalo. Největší šancí Slovácka v prvním poločase byla střela Molkové, kterou brankářka Liberce vyrazila mimo bránu.

Druhý poločas začaly domácí hráčky lépe a hostující hráčky zatlačily na jejich polovinu. Velkou šanci měla po rohovém kopu Klímová, ale její střelu brankářka Liberce vyrazila. Po dalším závaru se k odraženému míči v šestnáctce Liberce dostala Janíková, ale její střela skončila mimo. V dalším průběhu utkání se prezentovala další střelou Molková. Její střelu hostující brankářka vyrazila na rohový kop. Poslední šancí Slovácka byla střela Janků ze standardní situace, která hostující brankářce udělala hodně problémů, ale v síti také neskončila. Holky ze Slovácka tak prohrály se Slovanem Liberec 0:1.

Hodnocení trenéra:

Vůbec nám nevyšel začátek utkání. Příčinou byl špatný přístup k utkání. Možná podcenění soupeřek a nesoustředění se na toto utkání. Holky hrály vlažně, bez chuti a hráčkám Liberce daly spoustu prostoru. Po obdrženém gólu se hra zlepšila. Holky byly více na míči, ale chyběla nám finální fáze, do které se holky nemohly dostat vlivem zkažených jednoduchých přihrávek. Ve druhém poločase holky Liberec zatlačily, ale bez gólového efektu. Chyběla nám kreativita, odvaha a více pohybu kolem šestnáctky Liberce. S takovým přístupem k utkání nemůžeme vyhrávat. Utkání si musíme společně vyhodnotit.

 

Stanislava Malínková