Také vás zajímá u laserové epilace, jak dlouho vydrží její účinek a jak ho prodloužit? Informace, které se objevují, se často rozcházejí. Jak to tedy je? Je epilace skutečným dlouhodobým řešením pro vaše chloupky? Nebo si myslíte, že jde jen o nadsazenou reklamu, která slibuje nemožné?

Co je laserová epilace

Oproti ostatním metodám přináší laserová epilace značný komfort – ať už se jedná o bezbolestnost či dlouhodobost výsledků. Jedná se přeci jen o nejmodernější řešení v oblasti odstraňování chloupků. A právě díky efektivnosti a skvělým výsledkům její obliba neustále neustále roste. 

Trvání účinku laserové epilace

Při epilaci dochází k úplné eliminaci vlasového fotikulu (nebo-li kořínku chloupku) pomocí tepelné energie, kterou absorbuje pigment, jež je uložen právě ve folikulu.  

Ovšem kompletní zničení chloupku má 2 podmínky: 

  • Dlouhodobost účinku je dána tím, v jaké fázi jsou chloupky zničeny. Pro trvalou eliminaci, kdy už znovu nikdy nenarostou, je potřeba je zasáhnout jen v určitém stádiu. 
  • Velmi záleží i na laserech. Čím modernější a účinnější laser, tím budou výsledky více trvalé. 

A právě nepochopením těchto bodů dochází k tomu, že ne každý je spokojený s výsledky. Aby opravdu došlo k trvalému odstranění chloupků je potřeba absolvovat v průměru 5 sezení. Po jednom sezení by vám však chlupy měly růst v menší míře, než jak tomu bylo doposud. Když takového stavu dosáhnete, máte jistotu, že jste si vybrali kvalitní pracoviště.

Jak prodloužit účinek laserové epilace

V případě, že absolvujete dostatečné množství sezení, budete se opravdu těšit z hladké a hebké pokožky i několik měsíců. Pokud později absolvujete jedno až dvě korektivní ošetření za rok, udržíte si pleť krásně hebkou vlastně napořád. A na holící strojky, bolestivou depilaci voskem či cukrovou pastou budete moci v klidu zapomenout.

Další metody prodloužení účinku laserové epilace

Bohužel další jiné metody než absolvování nutného počtu sezení a následných ročních korektivních ošetření neexistují. V průběhu se můžete vrátit k holítku či jiným formám depilace, ovšem tím si spíše účinky postupem času zase zneutralizujete. 

Rizika a možné komplikace

Jako u jiných druhů ošetření, i zde se můžete setkat s komplikacemi a riziky. Ovšem díky tomu, že se jedná o velmi vyspělou a moderní technologii, rizik není mnoho. 

  • Nejčastější rizika jsou spojená s nezkušeným personálem a nevýkonnými, zastaralými či necetrifikovanými přístroji. Prostě výsledek nebude takový, jaký očekáváte.
  • V důsledku nepoužívání přípravků s vysokou ochranou proti slunečnímu záření se můžete po epilaci vystavit riziku hyperpigmentace.
  • Občas se stane, že pokožka může být citlivá na běžné kosmetické produkty. Dočasné používání kosmetických prostředků určených pro miminka tento problém jednoduše vyřeší. 

Poradenství odborníka

Epilace laserem už je pokročilá technologie, u které se bez odborníka neobejdete. Proto vybírejte opatrně. Patřičné zkušenosti jsou důležité. Jen tehdy dokáže specialista dobře zhodnotit nejen potřebnou sílu laserových paprsků, ale i to, zda je pro vás laser vhodný. V případě kontraindikací, jako je například epilepsie by laserová epilace vhodným řešením nebyla. 

Závěr

Epilace laserem je účinná a moderní metoda, jak se zbavit chloupků. Jejími největšími výhodami jsou bezbolestnost, efektivita i úžasně dlouhé trvání jejích výsledků. Zároveň se jedná o metodu, která je k tělu velmi šetrná, a po dodržení daných podmínek se už o chloupky nebudete muset nikdy v budoucnosti zajímat. 

Pro dlouhodobý efekt je však potřeba absolvovat několik sezení. Ovšem za trpělivost se vám pokožka odvděčí tím, že vydrží hladká měsíce a někdy i roky.

Láká vás vyzkoušet laserovou epilaci?

Stanislava Malínková